10 érv a tánc mellett

1. Testen belüli hatásokA testben végbemenő változások már az első alkalom után érezhetőek.A mozgás során a levegővételek száma megemelkedik, ezzel nő a tüdő vitálkapacitása, vagyis a szervezet egyre több oxigénhez jut. Ennek hatására energikusabbá válunk. Köztudott az is, hogy fél óra intenzív mozgás után beindul a zsírégetés folyamata is, az izmok átalakulása is ekkor veszi kezdetét.

2. Amit mások is észrevesznekTánctanulás közben folyamatosan figyelsz a testtartásodra, amely kezdetben kényelmetlen lehet, de idővel automatikussá válik, és már nem csak a táncórán jársz majd egyenesebben, hanem azt veszed észre magadon, hogy a hétköznapokban is szép a tartásod.A kihúzott, egyenes tartás magabiztosságot sugároz, aminek elkerülhetetlen következménye, hogy nőni fog az önbizalmad.


3. Lelki egészségKutatók bizonyították, hogy a tánc 50%-kal csökkenti a depressziót. A mozgás, a zene, a jó társaság mind-mind jó energiákkal tölt fel, olyan érzések szabadulnak fel a testedben, amit addig talán még soha nem is éreztél.


4. Készségek kialakulásaVannak emberek, akik annyira tisztelik az ütemet, hogy véletlenül sem lépnek rá smiley De a jó hírem az, hogy számukra sincs veszve a dolog, a zenei hallás tanulható.Ha zenére, képzett oktató segítségével mozogsz, aki segít eligazodni az ütemben biztos lehetsz a sikeredben. A zenei hallás mellett más képességek is fejlődnek.A csapatban, térformában mozgó táncosoknak kifinomult térlátása alakul ki, hiszen sokszor úgy kell igazodnod a társaidhoz, hogy a fejedet, tekintetedet nem fordíthatod oda.Valamint a különböző táncstílusok között megtanulod a különbséget, már hallásra tudni fogod, hogy egy bizonyos zenére poppingot táncolnál, vagy éppen a new style illik jobban rá.


5. Biztos, rendszeres programÉn úgy vagyok vele, hogy ha van egy programom, amit heti rendszerességgel űzök, akkor aznap reggel már másképp kelek fel. Kipattanok az ágyból és az jár a fejemben: Ez az a nap!A táncórára járás nagyon hamar beépül a mindennapjaidba, alig lesz vége az egyiknek, már a következőt fogod várni.Egy biztos pont a heti kavalkádban, egy rendszeres ok a kimozdulásra.


6. Szerető közegMit lehet még táncórán csinálni a táncoláson kívül? Ismerkedni, hát persze! Ez főleg akkor nagyon fontos, ha neked a hétköznapokon nem az erősséged az ismerkedés. Ha egy helyen több olyan ember gyűlik össze, akiket mindnyájukat ugyanaz az egy dolog motivál, ott óriási pozitív erő szabadul fel, ami hatással van az emberi kapcsolatokra is. És az biztos, hogy egy közös témátok már lesz, ami nem más, mint a tánc.Egy egy tánccsoportban sokszor életre szóló barátságok szövődnek, sokan második családjukként tekintenek a táncos társaikra.


7. Kilógás az átlagos tömegből:
-Mit csinálsz suli után?
-Hát megcsinálom a házit, nyomkodom a gépet, telefont, aztán megnézem a tv-ben a ....
- Ja, azt hittem valami izgit. Na helló, én elmentem táncra!


8. Izgalmas, változatos mozgásformaA mozgás nagyon fontos az életünkben. A testünk annál fiatalabb marad, minél jobban karban tartjuk. Bármilyen mozgásformát választasz máris többet tettél a tested egészségéért mintha teljesen mozgásszegény életmódot élnél. Futás, felülés, fekvőtámasz, mindegy mit, csak csinálj valamit minden nap!De mivel most a 10 érv a tánc mellett című cikket írom (te meg olvasod) azt kell, hogy mondjam, hogy a választható mozgásformák közül az egyik legváltozatosabb, legszórakoztatóbb maga a tánc.


9. Célok kitűzéseSzámomra az élet egyik értelme az önmegvalósítás, önmeghaladás, és az egyik legnagyobb örömöt a saját magunk által felállított cél elérése okozza.És az, hogy sose álljunk meg, mindig új és új célokat tűzzünk ki magunk elé. A hétköznapi dolgainkat sokszor már rutinszerűen végezzük. A mindennapi elintéznivalók nem célok, hanem kötelességek.Ha viszont elhatározod, hogy holnaptól elolvasol napi egy oldalt egy könyvből, és ezt betartod ha törik ha szakad, az már egy cél.Ha belevágsz egy olyan dologba, amit addig nem csináltál, az cél. A mások által felállított elvégzendő dolgok azok feladatok, a magadnak felállított dolgok célok.Miért ne lenne a célod épp a tánctanulás?


10. BüszkeségVégül arról beszélnék, hogy az előző pontban felállított célokat ha el is érjük, akkor a büszkeség érzése járhatja át az összes sejtünket, ami nagyon jó érzés tud lenni. Egy részlet a táncból összeáll zenére, majd a koreográfia utolsó mozdulata is a helyére kerül, végül a jól begyakorolt tánccal dobogós helyet érsz el a csapattal.... át tudod ezt most érezni? És ugyanarról a táncról van szó, mégis a megtanulása alatt mennyi alkalom nyílik az örömre, a büszkeségre?Nem megéri belevágni?

Tetszett a bejegyzés? Szólj hozzá! (e-mail cím nem kötelező)

  • Linda
    2016-12-29 19:53:16
    A 7es jól odamondja a mai fiatalságnak :)

Az oldal teljes tartama szerzői jogvédelem alatt áll,

a tartalmak elektronikus vagy nyomtatott formában való utánközlése csak a szerző engedélyével lehetséges.