Amikor nem a láb táncol

Ha táncról van szó, akkor mindenkinek elsősorban a lábbal végzett figurázások, lépések jutnak eszükbe. Pedig táncolni más testrészekkel is lehet!

Korábbi bejegyzésben már említettem a tuttingot, amikor a kezek robot mozgáshoz hasonlóan tetris szerű alakokat formáznak meg:

A finger tut ennek a továbbfejlesztett verziója, ahol csupán az ujjak használatával figuráznak szemet gyönyörködtető ügyességgel:

Akár a tuttingról, akár a finger tuttingról beszélünk, elmondhatjuk, hogy az anatómiát meghazudtoló módon használják a végtagjaikat a táncosok.Persze tudjuk, hogy vannak akiknek alapjában véve lazábbak, vannak akiknek kötöttebbek az izületeik, de gyakorlással ezek az adottságok is fejleszthetőek.

És mindegyik közül a kedvencemet hagytam utoljára: a táncoló ujjakat!Valószínűleg a fingerboarding-ból (ujj gördeszkázás) fejlődött ki a finger dance, bár én inkább azt gondolom egyidőben alakultak ki.A nevezett csatornák tele vannak jobbnál jobb videókkal. Egyenesen zseniális az ötlet és a megvalósítás egyaránt!Méretarányos bútorokat, helyszíneket és van amikor még ruhát, cipőt is készítettek a kézfejnek.Nézd meg ezeket a videókat és szórakozz legalább olyan jól, mint én!

És most el is kezdhetsz gyakorolni, mert biztos vagyok benne, hogy ennek a "művészetnek" a recepjéhez minden hozzávaló Nálad is ott van:
- a kezed,

- egy csipetnyi kitartás,
- sok gyakorlás,
- egy kis fantázia.

Videók forrása: youtube.com

Tetszett a bejegyzés? Szólj hozzá! (e-mail cím nem kötelező)

Az oldal teljes tartama szerzői jogvédelem alatt áll,

a tartalmak elektronikus vagy nyomtatott formában való utánközlése csak a szerző engedélyével lehetséges.