Emlékezetes filmes táncjelenetek 2. rész 

Kedves Olvasó!

 

Elkészítettem a folytatást, remélem sikerül vele kellemes emlékeket előhívnom, vagy legalább egy-két vidám percet szereznem!

Kickboxer-Vérbosszú Bangkokban (1989)

Ebben a filmben szerepel az év elején felkapott jelenet, amelyikben Jean-Claude Van Damme egy kocsmában táncol.A filmben Van Damme bosszút esküszik, ugyanis bátyjára egy mérkőzésen Tong Po egy tiltott ütést mér, aminek következtében a fiú örökre tolószékbe kényszerül.Van Damme egy visszavonult mestert kér meg, hogy készítse fel őt a visszavágóra.A jelenet egy teszt: a mester előbb leitatja, majd megkéri, hogy táncoljon.A fiú nem érti, de eleget tesz a kérésnek.Közben a kocsmában ülő rosszarcú helyieket felbőszíti tanítványa ellen.Arra kíváncsi, hogy bódult állapotban is tudja-e alkalmazni a tőle tanultakat.A vizsga jól sikerül.


Az internetre több verzió is felkerült, amire különböző stílusú zenéket kevertek.Pl. amikor Van Damme roma zenére vagy technora táncol, az számomra elég szórakoztató.

smiley

Eredeti verzió:

Roma verzió:

Techno verzió: 

Mask ( 1994)

Főszerepben a sokunk kedvenc színésze, Jim Carrey.Egyedi grimaszaival és mulatságos mozgásával különc színésznek számít.Ezért is volt a legjobb választás a Maszk főszerepére.Stanley Ipkiss unalmas kispolgári életet él.Kalandos véletlenek folytán talál egy maszkot, amit felvéve megváltozik az egész személyisége, viselésekor mindent megtehet, amit csak akar.És meg is teszi. Hamar a figyelem középpontjává válik, különösen a rendőrök erednek a nyomába kisebb-nagyobb balhéi miatt.A kedvenc táncjelenetem is egy ilyen menekülés alkalmával kerekedik ki, amikor is egy egész rendőri flottával találja szembe magát.Elterelésként táncolni kezd, majd mesterien megbabonázza a rendőrsereget és így sikerül is elmenekülnie.

Amerikai pite: Az esküvő (2003) 

Jim (az előző két részben megismert főszereplő fiú) és Michelle (a zenetáboros lány) házasodni készül.Michelle megtalálja álmai esküvői ruháját, amit viszont csak egy bizonyos tervezőtől lehet megrendelni.A vőlegény két barátjával (Stifler és Kevin) útnak erednek, hogy előkerítsék a tervezőt, és megkérjék, hogy készítsen egy ruhát Michelnek. Egy melegbárban találják meg, ahol a tervező szóba sem akar velük állni.A győzködés alatt Stifler, aki amúgy is mindig balhés volt, táncpárbajba keveredik a helyi keményfiúval. Idétlen a mozgása, mégis annyira szórakoztató, hogy végül ő győz és elnyeri párbajtársa elismerését.
A jelenetet a tervező is végignézi, és mivel annyira jól szórakozik rajta, végül elvállalja a ruha elkészítését.

Trópusi vihar (2008)

A táncjelenet nem tartozik szorosan a történethez, sőt Tom Cruise nem is főszerepet csak mellékszerepet játszik a filmben, de semmiképp sem szerettem volna kihagyni a filmes táncjelenetek rangsorából.
Az eddig megszokott sármos szépfiú, aki általában a jó oldalon küzd, ezúttal egy gonosz, arcátlan középkorú üzletembert játszik, ráadásul annyira elmaszkírozva, hogy első alkalommal fel sem ismertem.
Akkor döbbentem rá, hogy szerepelt a filmben amikor a film végén lévő jelenetben táncolt, és egy pár pillanatra kiírták a nevét.
És az a tánc!
Attól függetlenül, hogy maga a színész felismerhetetlen, és az egész egy poén, megállapítható, hogy Tom egész jól mozog, gondoljunk csak Stiflerre.
smiley

Így jártam anyátokkal (sorozat) 

Ez egy kakukktojás a felsorolásban, mert nem önálló film, hanem egy sorozat, de mégis egy kiemelkedő jelenetet találtam amit muszáj megosztanom a blogot követőkkel.A történet egy baráti társaságról szól, de a fő szál az egyik fiú, Ted Mosby visszatekintése.Az alaptörténet szerint Ted 2030-ban a gyerekeinek azt meséli, hogy 2005-től kezdődően milyen események vezettek el oda, hogy megismerte az édesanyjukat.A tánc szereplői két barátjuk Barney és Robin, akik a sorozatbeli szerepükhöz képest eléggé eltérő jelenetre vállalkoztak, ugyanis Barney egy nőcsábász, egoista férfit, míg Robin egy büszke, mindenről határozott véleménnyel rendelkező nőt alakít.

Videók forrása: youtube.com

Lemaradtál az előző részről? Itt elolvashatod:

Emlékezetes filmes táncjelenetek 1. rész

Tetszett a bejegyzés? Szólj hozzá! (e-mail cím nem kötelező)

Az oldal teljes tartama szerzői jogvédelem alatt áll,

a tartalmak elektronikus vagy nyomtatott formában való utánközlése csak a szerző engedélyével lehetséges.