Lépéseink nyomában

Mindig is érdekelt, hogy egy átlagos napomon vajon mennyit léphetek.Az új telefonomhoz járt egy ajándék okos karperec, amelyben lépésszámláló van, a telefonnal összehangolva pedig számon tudom tartani minden lépésemet időszakosan lebontva.

 

Általában busszal járok dolgozni, a házunktól a buszmegálló 10 perc sétára van, a másik buszmegállótól pedig ahol leszállok, szintén kb. 10 perc sétára van a munkahelyem, ez duplán számolva napi 40 perc séta, mert ugye hazafelé is ezen az útvonalon megyek.

Az első alkalommal nagyon meglepődtem, hogy mire beértem a munkahelyemre addig kb. 2 500 lépést tettem meg.

-Hűha - gondoltam- mire hazaérek az már 5 000 lépés! Ezaz!


De mi van közte?

Főállásban irodai munkát végzek, és valljuk be, hogy ott nem sok lehetőség van a mozgásra.A lifttel való járást leváltottam lépcsőzésre, a harmadik emeletet megmászva így még több lépéssel vagyok gazdagabb.De a munkavégzés legnagyobb szeletében egy helyben ülök.
A fenti képnek egy olyan napot választottam, amikor 7-től délután háromig az irodában tartózkodtam,

négy órától hatig pedig táncórát tartottam.

Nagyon látványos a különbség a két napszak között lépésszám tekintetében.Azért tettem ide, hogy jól látható legyen a mozgásszegény és a mozgással megtöltött idő kontrasztja.

(Kattints a képre, ha nagyobb méretben szeretnéd látni.)


Több munkatársam is kipróbálta már a táncórámat, és meglepődve tapasztalták, hogy egy fárasztó nap után az intenzív tánc nemhogy még jobban lefárasztaná őket, hanem pont ellenkezőleg, plusz energiával töltődnek fel. És ez csak az egyik érv a sok másik közül, amiket már a 10 érv a tánc mellett című posztomban is említettem.


Az egyik kollegám ezt írta ki a facebookra, miután eljött élete első hip-hop táncórájára:

Ha Te is úgy érzed, hogy a hétköznapokban túl keveset mozogsz, gyere el az egyik órámra.Minden út egy lépéssel kezdődik!Te mennyit lépsz egy nap? wink

Tetszett a bejegyzés? Szólj hozzá! (e-mail cím nem kötelező)

Az oldal teljes tartama szerzői jogvédelem alatt áll,

a tartalmak elektronikus vagy nyomtatott formában való utánközlése csak a szerző engedélyével lehetséges.