Milyen egy igazi flashmob?

Flashmob, avagy villámcsődület.Egyre elterjedtebb fogalommá vált az utóbbi években.De mi a lényege?Villám, azaz váratlan, gyors, és látványos.Ezzel a három jellemzővel lehet a legjobban leírni.Csak sajnos sokan rosszul értelmezik.

Láttam már fantasztikusan megoldott produkciót, de sajnos akadnak csapnivalóak is. Lényegét tekintve meg kell ragadni a meglepetés erejét. A flashmob egy előre megbeszélt időpontban történik.

Hogyan áll össze a produkció?

A műsorszámot rengeteg próba előzi meg. Vannak, akik fizikailag nem is gyakorolnak együtt. A mai technológia és az internet lehetővé teszi, hogy aki megalkotja a koreográfiát, felveszi videóra és az interneten megosztva juttatja el a többieknek, aztán mindenki otthon magától tanulja meg a táncot. Ilyenkor a flashmob alkalmával táncolják el először együtt az egészet.A videóról tanulásnál fontos, hogy meg legyenek beszélve az irányok, hogy a videón levő sort tükörképben vagy ugyanúgy kell-e megtanulni. Így elkerülhetőek az esetleges összeütközések.Utcán, váróteremben, forgalmas csomópontokban igazán hatásos, ahol sok a járókelő, sétáló.A táncosok elvegyülnek a tömegben, hétköznapi öltözetben, ugyanúgy viselkednek, mint bárki más.

Vigyázat!

Ha egyenruhában gyülekeznek a táncosok, vagy ha már a zene kezdete előtt beállnak mindannyian egy kezdő térformába, akkor az már nem flashmob, maximum egy nyilvános előadás.

A flashmob lényege tehát...

Annak van igazi varázsa, ha egyszer csak megszólal a zene, és egy ember elkezd táncolni magára vonva a közönség figyelmét.A legjobb ilyenkor, ha a becsatlakozók először megjátsszák, hogy meglepődnek, közelebb mennek, aztán váratlanul elkezdenek ők is táncolni egyre többen, és többen.Minél több ember vesz részt a táncban, annál látványosabb a produkció.Nem kell hosszúnak lennie, három-hat perc bőven elég, hogy a meglepetés ereje ne múljon el.És amikor a zene elcsendesül, a táncosok szétszélednek, mindenki elsétál más-más irányba, és beleolvadnak a közönségbe, mintha mi sem történt volna.

Itt egy nagyon jól kivitelezett flashmob tánc:

Nézzétek meg az emberek arcát. A tánc mindenkit felvidít, azokat is akik táncolnak, és azokat is akik csak nézik.Lehet nagyon érzelgős vagyok, de én megkönnyeztem ezt a videót, mert mindent elmond három percben a tánc összetartó erejéről.

Videó forrása: youtube.com

Tetszett a bejegyzés? Szólj hozzá! (e-mail cím nem kötelező)

Az oldal teljes tartama szerzői jogvédelem alatt áll,

a tartalmak elektronikus vagy nyomtatott formában való utánközlése csak a szerző engedélyével lehetséges.