Nagy magányomban álmodoztam róla.....

Sokan sokmindent szeretnének csinálni, de mégsem teszik. Van aki szeretne szépen rajzolni, pár kilót lefogyni, megtanulni egy idegen nyelvet, stb. Aztán a gondolatot el is hesegetik azzal, hogy "á, én csak pálcikaembert tudok rajzolni", vagy "a futástól megfájdul úgyis a hátam", vagy "nekem nincs nyelvérzékem, megmondta Kati néni az általánosban".Pedig ez mind csak kifogás. A kifogás meg nyafogás. A tenni akarók és a tevékenyek között a különbség maga a TETT. Az, hogy míg az előbbiek csak álmodoznak, addig az utóbbiak cselekednek is.

Sokan félnek a kudarctól, hogy mi van ha elsőre nem fog sikerülni.Mondok én valamit: az igazán nagy eredményekért meg kell küzdeni, senkinek sem sikerül elsőre. Ami elsőre sikerül, az nem is volt igazi kihívás.Mindent csak elkezdeni nehéz. És ha magunktól nem megy nem szégyen segítséget kérni valakitől, aki már jobb nálunk. Ő is elkezdte valahol.Sokan így vannak a tánccal is. Szeretnének, de nem mernek táncolni. Maguktól pedig nem tudnak megtanulni. És nem mernek tánciskolába sem jelentkezni, mert szerintük oda azok járnak, akik már tudnak táncolni.


Szeretném ezt a tévhitet eloszlatni.Igen, a táncot tanulók egy részének valóban volt már előzetesen érzékük hozzá, de jobbra törekednek ezért iratkoznak be. De a másik részének nincs előzetes tudása, mégis van bátorsága jelentkezni.Tehát, akik tánciskolába járnak azok azért tudnak táncolni, mert megtanultak: ott a tánciskolában. Attól is sokan félnek, hogy kezdőként nem lesz lehetőség előbbre lépni.Nálam kezdőből nagyon hamar haladó válhat, ez a következő lépcsőfok amit mi KETTEN ugrunk meg EGYÜTT! Persze, ha jelentkezel...

Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy aki táncórára jár, az előbb-utóbb érezni fogja az ütemet, szép tartása alakul ki, egyre több önbizalma lesz, és már csak halvány emlékként él benne az az érzés, hogy milyen volt vágyakozni arra, hogy táncos lehessen!

Tetszett a bejegyzés? Szólj hozzá! (e-mail cím nem kötelező)

Az oldal teljes tartama szerzői jogvédelem alatt áll,

a tartalmak elektronikus vagy nyomtatott formában való utánközlése csak a szerző engedélyével lehetséges.