Táncoló hősök

A táncolás lehetősége minden egészséges emberszámára nyitott.De sajnos sokan vannak, akikkel az élet mostoha volt, és testi fogyatékossággal születtek, vagy életük során érte őket egy olyan esemény, ami miatt nem élhetnek teljes életet.

Közülük sokan mégsem keserednek el, hanem megpróbálnak a fogyatékosságukkal együtt élni, és olyan tevékenységeket végeznek, amelyek még egészséges társaiknak is sokszor megeröltető.Gondolok itt például azokra  a futókra, akik speciális futóláb segítségével futnak,de említhetjük az összes paralimipiai sportolót is.
A tánc is ezek közé a tevékenységek közé sorolható.Sok fizikai és személyiségbeli követelménye van annak, hogy valaki jó táncos lehessen.


Szerintem te is legalább akkora csodálattal és tisztelettel fogod megnézni ezeket a videókat, mint ahogy én néztem. Szívszorító és egyben reménykeltő történetek az övéik.Az egyikben Nyle DiMarco, a Szombat esti láz amerikai változatában táncoló siket fiú táncol (jelzem, a tehetséges táncpartnere odaadó segítségével meg is nyerték a műsort), a másikban egy vak lány, Fabienne Haustant szerepel.

Azért szerettem volna őket kettőjüket kiemelni, mert a tánchoz a legszükségesebb érzékeiket veszítették el.Úgy táncolni ütemre, hogy közben nem hallod a zenét és csak a párod mozgására és jelzéseire hagyatkozol ugyanannyira tiszteletreméltó, mint vakon táncolni, a tánchoz ugyanis kiforrot egyensúly-és térérzék kell.


Még nagyon sokan élnek így köztünk, akiket a kitartásuk és az életigenlésük miatt a legnagyobb hősöknek tekintek.

Videók forrása: youtube.com

Tetszett a bejegyzés? Szólj hozzá! (e-mail cím nem kötelező)

  • Erika
    2017-03-01 07:13:09
    Nagyon szép gondolatok. Köszönöm, hogy olvashatunk ilyeneket <3

Az oldal teljes tartama szerzői jogvédelem alatt áll,

a tartalmak elektronikus vagy nyomtatott formában való utánközlése csak a szerző engedélyével lehetséges.