WORKSHOPkisokos 5kérdés5válasz  

1. Mi is az a workshop?

Maga a szó tudásmegosztást jelent, manapság már minden szakmában rendeznek workshop-okat, ahol az ugyanolyan, vagy hasonló dolgok iránt érdeklődő emberek találkoznak, és egy oktatáson vesznek részt.

A táncosok körében néhány éve egyre elterjedtebb rendezvény a workshop, ami azt jelenti, hogy egy vagy több táncoktató tart hosszabb, sokszor egy egész napon át tartó órát.

2. Milyen táncot lehet tanulni egy workshopon?Napjainkban már szinte minden táncstílusban rendeznek workshop-ot.


3. Hogyan lehet megtudni, hogy mikor és hol vannak workshop-ok?A facebook a workshop-ok gyűjtőhelye is. Vannak olyan nyílt csoportok, ahová kifejezetten csak workshop események kerülnek fel.Felül a keresőben a „workshop” szóra elég rákeresni, és rengeteg lehetőség tárul elénk.

 

4. Ki mehet el egy workshop-ra?Bárki, aki a workshop-ra időben feljelentkezik, és aki a részvételi díjat befizeti, ha a workshop fizetős.A workshop-ok általában nyíltak, de vannak zártak is, amin bizonyos feltételeknek megfelelő táncosok vehetnek részt. Ez lehet egy meghatározott fejlettségi szint, életkor, létszám, vagy ha pl. egy zárt közösség részére van csak megrendezve az az alkalom, akkor csak a közösségben résztvevők jelenhetnek meg.


5. Hogyan zajlik egy workshop?A workshopot közös bemelegítéssel indul, majd a táncoktató bemutatja a koreográfiát zenére, amivel készült, és amit a workshop folyamát meg szeretne tanítani.
Ezután a tánc megtanítása jön a résztvevők számára, lassan, lépésről lépésre.Ha már a táncosok elsajátítottak egy-egy hosszabb mozdulatsort olyankor zenére is gyakorolják, elmélyítik az addig tanultakat.Aztán megint új rész következik lassan, zene nélkül, majd zenére, és ez így folytatódik addig, amíg a teljes koreográfia végére nem érnek.


Nagy létszámú workshopok-on a betanulási idő alatt többször célszerű megcseréltetni a sorokat, hogy az addig hátul állók közelebb kerüljenek az oktatóhoz, mert ha esetleg az addigi mozdulatokat nem látták pontosan a távolság miatt, akkor azokat ilyenkor van lehetőségük javítani.


Amikor már a teljes koreográfiát megtanulták a résztvevők akkor megmutathatják magukat a kamerának is. Felvételek készülnek, amelyek nemcsak megörökítik ezt az alkalmat, hanem segítenek abban, hogy a táncosok visszanézhetik magukat, és az esetlegesen még fennálló hibáikat később korrigálni tudják.Hármas, négyes, ötös csapatokban táncolják el a táncot, de a bátrabbak egyedül vagy párban is megmutathatják tudásukat.


A tánctanuláson kívül a workshop-ok azért is olyan nagyszerű események, mert az emberek megismerik egymást, barátságok szövődnek a táncórák során. Nagyszerű alkalom ahhoz, hogy sok olyan ember gyűljön össze egy helyen, akiket ugyanaz a csodálatos hobbi mozgat meg, mint pl. a tánc.

Az első workshopunkat 2016. augusztus 13-án rendeztük meg a tiszaújvárosi Fitt-Dance hip-hop táncsoporttal karöltve, ahol három tánctanártól három stílusban próbálhatták ki magukat a két tánccsoport tanítványai egy egész napon át.

Nagyon jól éreztük magunkat, és rengeteg új tapasztalattal és élménnyel lettünk gazdagabbak.

Lesz folytatás.... A következőn akár már Te is ott lehetsz! ;)


Itt az összefoglaló videó az egész napról:

Tetszett a bejegyzés? Szólj hozzá! (e-mail cím nem kötelező)

Az oldal teljes tartama szerzői jogvédelem alatt áll,

a tartalmak elektronikus vagy nyomtatott formában való utánközlése csak a szerző  engedélyével lehetséges.